Jeg er blitt en prisbelønnet blogger. Eller det vil si, jeg har fått en bloggpris av bloggeren Tankefjas. Mange ville nok i en slik situasjon satt seg på sin høye hest, ja, hvilt på sine laurbær, sågar, i visshet om at man gav seg, eller i alle fall tok en pause, på topp. Men jeg er jo ikke mange. Jeg er bare én.

Dessuten følger det også visse forpliktelser med en slik bloggpris. Det fungerer litt på samme måte som kjedebrev, på sett og vis. Får man en bloggpris, må man i sin tur dele ut bloggpris. Eller bloggpriser, rettere sagt. Syv i tallet.

De som kjenner meg, vet selvsagt at jeg ikke er den beste lytteren. På verdensveven manifesterer det seg i det faktum at jeg heller skriver enn leser. Så syv blogger blir litt i meste laget for min del. Det er viktig å sette seg mål som ikke er uoppnåelige. Ellers føler man seg bare mislykket når man mislykkes. Så jeg tenkte at tre kunne være et fint tall for meg.

En annen del av opplegget, er at man skal fortelle syv interessante fakta om en selv. Disse faktaene bør helst være av typen «ting du ikke visste om meg». Jeg satser på tre her òg, så her kommer tre ting du sannsynligvis (forhåpentligvis, vil kanskje enkelte si) ikke visste om meg:

 1. Jeg bruker vanligvis briller når jeg kjører bil, men ikke når jeg har vått hår.
 2. Når jeg drikker av glass, plasserer jeg alltid glasset slik i hånden at jeg har en eventuell logo vendt mot meg og litermålet vendt fra meg. Glass med usymmetrisk plassering av disse, takler jeg ikke.
 3. Dersom jeg hadde gnikket på en krukke og en ånd kom ut og tilbød meg ett ønske som skulle gå i oppfyllelse, ville jeg ha ønsket meg å synge duett med Emmylou Harris.

Vel, det var det. Spennende, ikke sant? Så var det mine tre favorittblogger:

 1. Onar Åms lillablogg
  En av Norges mest kontroversielle, innovative og kompromissløse bloggere. Her blir alle vedtatte sannheter satt spørsmålstegn ved. Svært nyttig om man ønsker å sette meningene sine på prøve (noe alle burde forsøke).
 2. Eirik Hordnes
  Min gamle jobb- og bandkollega Eirik, som også undertiden opptrer i kommentarfeltet her på Lasse kontemplerer, skriver en svært interessant blogg om samfunnsaktuelle tema, især om religiøse problemstillinger. Han er også, som meg, veldig opptatt av metadebatt.
 3. Tankefjas
  Fjas, kontemplering – kjært barn har mange navn. Denne unge mannen har en svært underholdende og kontemplerende stil på bloggen sin. Hvis jeg skulle valgt en «søsterblogg», måtte det blitt denne.

Nå føler jeg meg litt vellykket. Men de som har virkelig har grunn til akkurat det, er vel strengt tatt de tre ovennevnte.