Etter det som virker som flere måneder med OL i fjernsynet der jeg forgjeves har forsøkt å unngå å få med meg noe av hvem som går raskest på ski eller hopper lengst eller hva de nå enn forsøker å få til med skiene sine, sitter jeg igjen med ett spørsmål: Hvorfor er det så få OL-deltakere som har dusk på luen?

Nå er jeg i utgangspunktet ingen varm tilhenger av å kle etter seg forholdene. Stort sett går jeg med langbukse og uten lue enten det er 25 varmegrader eller 10 kuldegrader. Samtidig kan jeg selvsagt forstå at disse OL-deltakerne ikke deler mitt syn. Kanskje de til og med går i kortebukse i plussgrader. Men det er en annen sak.

Dersom jeg skulle båret lue, hadde jeg definitivt gått for en med dusk. Enkelte vil nok hevde at dette er uheldig for skiløpere som ønsker minst mulig luftmotstand. Jeg er ingen fysiker, så det skal jeg ikke uttale meg om, men i respons til dette vil jeg bare sitere Kjartan Fløgstads ord:

Vi ville ha alt
Vi ville ha alt
Vi ville ha alt
Og vi tok det
Vi tok det
Vi tok det
Med ro
Og med ei stor
Med ei stor
Med ei stor
Klype salt

Det viktigste er kanskje ikke å delta, men det finnes i alle fall viktigere ting enn å vinne. Å se bra ut med dusk, for eksempel.